reede, märts 28, 2008

elu nagu actionfilmis

Puhkusemuljeteks praegu aega ei ole, tuleb igapävasemate asjadega tegeleda;) Aga nagu näha, jõudsin tagasi elusa ja tervena. Kui juttu ei jõuagi kirjutada, siis vähemalt mõned pildid viskan millalgi üles siia.

Aga nüüd.. John tuli meile täna suurte uudistega külla! See uus plika, kes minu reisilesõidu päeva õhtul sisse kolis, olla (oma teisel korrusel asuva toa) aknast välja ronides alla kukkunud, ja kuna keegi arvas, et on sissemurdmine, mitte väljamurdmine, siis kutsuti politsei ja olevat mingi suur trall käinud hommikul. Hea, et ma tund aega enne seda tööle olin läinud..
Igatahes tuli välja, et plika on politseile vana tuttav ja Johnil soovitati tast kiiremas korras lahti saada. Nii et hakkasime siis tema tuba avavat võtit otsima.. Johnil oli suur purgitäis kandidaatvõtmeid. Poovis kõik läbi, ükski ei sobinud:P Ja siis tuli välja, et alumise wc võti keeras ukse lahti:D Heheee. Aga nali naljaks, tuba oli sitahunnik, kui nüüd leebelt väljenduda.. Lisaks voodil vedelevatele pesukuhjadele (mis minu toast palju ei erinenudki:P), oli kogu põrand ka ühtlaselt kola täis ja huvitavamate leidude hulka kuulusid seljakott tööriistadega, mingi sõbra nimega ümbrikukene, kuhu oli trükitud kiri 'prisoners property', passi vahel vedelev Amsterdami lennupileti pardakaardi lipik(kurat, et ma ei tabanud vaadata, kust kohast ta sinna lendas..), mis sobis hästi kokku nende kilekotikestega, kuhu peab lennukisse minnes vedelikud panema, ainult et temal olid umbes 2*3 cm suurused ja neid oli vast sadakond. Lisaks üks väike valge plastikust jubin, mida haiglates nõelte otsas näha saab.. Get the picture? ;)
Oeh, ma ei oskagi kohe kõike kirja panna.. Mingi kamp käis teda juba otsimas ka, õnneks oli esimesel korral John veel siin ja lasi neil näha, et teda pole majas. Aga kui keegi sult tuhat euri on pätsanud (ok, väidetavalt), siis tullakse ikka uuesti otsima, mitte ei jäeta asja sinnapaika. Ja kuigi neil soovitati oma murega politseisse minna, siis ma kahtlen, kas nad gardale omi nägusid väga näidata tahavad, olles ise sama masti mehed kui meie endine majanaabrinna...
Nii et uksed, aknad ja kardinad püsivad minust nüüd kinni, kuigi see oleks isegi tavaolukorras vist normaalne:P Ja enam ei vaata pesukuivatustoas aknapeegelduselt, kas tantsuvõte on paigas:P

Aga kasu meile:
*Saame jälle end koduselt tunda ja ei pea põdema iga kööki või mõnda teise ühiskasutatavasse ruumi jäetud asja pärast. Muidu ei tahtnud oma toast väljagi tulla, kui mingi kiunuv 'halvakvartaliaktsendiga' hääl oma pidevalt siin viibiva boyfriendiga kraakles, et äkki satud veel koridoris kokku või nii..
*John vahetas trepi kohal oleva lambipirni ära, milleni ilma redelita muidu ei pääsenud. Tema aga toetus ühe jalaga trepi käsipuule, teisega aknalauakesele. Eks jõuluvanad vist harjuta igasugust turnimist:P
*Ja Johni naine, kes käis abis 'asju pakkimas', lubas meile kööki uue ruloo muretseda, sest see kas kukub alla või on kogu aeg üleval(mina näiteks arvasin siiani, et meil lihtsalt pole köögis kardinat). Ja tema juuksurisalongis, mis Abra ja O'Mahoney vahel asub, saab äkki soodukat ka;) Või vähemalt normaalse soengu äkki.
*Tuletas meelde, et tänapäeva maailm on ikka karm koht ja kõiki inimesi ei saagi ikkagi usaldada, mis minusuguses naiivitaris taaskord imestust tekitab.


Aga muudest asjadest niipalju, et tööl puhuvad jälle muutused. Graig on läinud ja Susan töötab vaid paar tundi nädalalõppudel. Uus tüdruk Nessa on täiskohaga, Barry on iga päev lõunaajaks. Homme on Ash ka tööl, saan ehk rohkem uudiseid kuulda. Aga see Nessa tulek on väga kahtlane mu meelest, ta olla varem ühe teise kohviku manager olnud. Nii et vaevalt ta alampalga peale ja kehvematesse tingimustesse nüüd tuli. Mul on kahtlus, et äkki tehakse temast Ashlyni asemel supervisor. Polegi enam kaua jäänud kui algkambast enam kedagi järel pole...

Tegevuskava ülilähitulevikuks:
* saada raamatukogust või -poest paar raamatukest Dublini, Belfasti, Arani saarte ja teiste plaanitud sihtpunktide kohta/ paari iiri kirjaniku mõned teosed alla neelata
* võtta ühendust 'kadunud' inimestega
* panna Pacole fotod plaadile
* saada maksuametiga asjad selgeks, kui olen laupäeval näinud, et payslip siiani valet asja näitab
* likvideerida kriminaali tekitatud kaos majas
* käia jooksmas
* käia kinos, teatris, bändi kuulamas (ära) - konkreetsed üritused, mitte niisama lahmimine
* lugeda viimased kättejäänud raamatud läbi
* osta lennupilet ära
* saada vähemalt 10 kilost asjadest lahti (kas keegi ei taha mulle külla tulla ometi?!)
* võtta end töölt lahti
* minna Iirimaa tuurile (marsruut, vaatamisväärsused, ööbimiskohad, reisikaaslased)
* otsida endale töökoht Tartus, mitte Küprosel või Taanis nagu ahvatlemad kuulutused pakuvad
* minna mõnikord varem kui kell 2 magama, vähemalt kui järgmisel hommikul 8.30 tööl alustama pean
* juuksur ;)
* uurida toidupoodide ja restoranide pastavalikuid ja kasutatava kohvi marki
* veel üks käsipiimavahustaja muretseda, ja espressokann ehk kah (ja kui juba, siis ka kollane külmkapp, laetaladega katusekorter jms:P)
* HAKATA TEGUTSEMA!

Miks küll enamus neist koguaeg korduvad on?? Mõni asi on vähemalt kolmes listis juba olnud. Ja on vast veel kolmes. Praegu jooksis aju kokku. Ja tumesinised silmaalused viitavad magamatusele. Aga huvitav, kas ainult mulle tundub, või on mu nägu Veneetsia olematust päikesepaistest kuidagi pruunikama varjundi saanud..? Igatahes, kunagi täiendan seda lünklikku ja mitteajalises järjekorras nimekirja.

Kommentaare ei ole: