kolmapäev, detsember 30, 2009

kokkuvõte

Ma päris kogu aasta kokkuvõtet tegema ei hakka, sest esimene pool sai vist kunagi mais-juunis juba läbi arutletud, suvi oli täiesti omaette kategooriast, ja sügisest alates olen mingis mõttes nagu suve jätkuperioodis elanud. Nii tihti füüsiliselt siin, aga mõtetes ära.
Nii mõnigi asi on saanud selgemaks. Julgen mõelda, et mul on mingi veits kindlam siht tekkinud. Või pigem, et mulle on hakanud tunduma, et mõni 'asi', mis varem tundus võimatu, on nüüd (minu muutumise tõttu) julgenud hakata unistuseks kasvama. Selliseks, mida on võimalik realiseerida:)

Pikad ja sugulasteküllased jõulud olid mõnusad. Kõigi piparkookide, verivorstide ja lumememmedega:) Mälestused kategooriast 'keeks ja kissell'... Ühendusevõtt inimestega, kes on mingitel perioodidel üliolulised olnud, kuid nüüdseks kaugemale triivinud.. Nende inimeste taasavastamine, kes on kogu aja justkui olnud, aga suurema tähelepanuta jäänud.. Mõtisklused:)

Eile oli meil väike piparkoogiküpsetamisõhtu. Ja pärast seda jalutuskäik lumme mattuvas vanalinnas, siiras ja südamlik jutuajamine.. :) Kusjuures kohas, kuhu sisenesime küll teatava eelarvamusega, aga kus vähegi inimesi leidus ja mida sulgema ei hakatud. Ja väga tore oli. Äratundmisrõõmust tantsuplatsile kibelemine, kui mängima hakkas Grease'i "Summer Nights";) Taignarull kotis. "Kohustuslikud" mitmel maal elanud välismaalased, kellega sai muuseas ka paar sõna rootsi keeles ja mitmeid lauseid eesti keeles vahetada, ning kes tõlkisid meie tähtsa sõna salvrätikul itaalia keelde - mattarello:D Väärakalt pooleldi horisontaalsed ja pooleldi vertikaalsed jääpurikad, käpajäljed jõuluputkade lumestel seintel, b-ga algavad sildid, kurvivõtud lörtsimäekestel, keset teed seisatamine, vaateakendest sisse kiikamine, lund pilduv kuusk vihmavarjualusel, nurgapealne mitme katsega tadaatamine:) Postiljoni naeratus, kui liikusime eemale, et ta saaks ajalehed kohviku ukselingi vahele pista. Kui jalas oleks olnud soojemad saapad, võinuks päriselt ära oodata, millal neid ajalehti seespool kohvitades lugeda saab:)

Ja lund ikka muudkui sajab ja sajab! Ilus:)
Isegi seal, kus lumega harjutud pole, oli teda nende jõulude aja väidetavaltl lademetes. Ma kujutan ette, milline vaade näiteks Calton Hillilt paar päeva tagasi võis olla...:D Kui sealsete ettekujutus paksust lumest minu omaga vähegi ühtib... ;)

Igatahes, Happy Holidays!

Kommentaare ei ole: