reede, märts 13, 2009

keelt kasutades ja (artikuleeritud) keelt kasutamata

Wiiihuuu:D Eile oli lahe päev!
Emakeelepäeva tulekuga seoses on igasugu põnevaid üritusi toimumas, näiteks oli eile etteütlus. Väike kiitus kulub alati ära:)

Ja tööl oli siuke tore veinikoolituse õhtu, kus nt emme koos sõbrannadega käis ja ülihead Wiiralti šokolaadikooki ampsata sai. Ja pärast, ööpoole, tulid mees ja naine, kellest mees olevat kunagi umbes aasta tagasi ise ka WL'is töötanud ning teadis kahte praegust pikaajalisemat töötajat. Ja kui ma sattusin kuidagi küsima kes-mis-kus (just naine oli tuttava näoga, ja kuna ta läks varem ära, siis küsisin allesjäänult, kes ta oli:P), siis tuli välja, et VKA lõpetanud koreograaf ja et tema ise on endine võistlustantsija (Eesti väiksuse huvides ma nimesid ei maini)! Õpib praegu TLÜ magistris, nii et ma kasutasin kohe juhust küsida, kas ta äkki teab midagi meie kooli tantsuvõimalustest minusugustele oskamatutele, kes siiski päris põhisammu tund aega tampida ei taha. Andis paar head ideed ja julgustas osakonnast järele uurima:)

Ja kui kõik ülejäänud olid juba lahkunud, tulid ülemiselt korruselt kaks noormeest (kelle kohta M'e oli enne automaatselt küsinud, kas nad on geid:P), kes olid enne meid kõiki segadusse ajanud keelevalikul - st üks rääkis vene keeles ja ütles eesti keeles "Aitäh!"(meie mõte - Eesti venelane), aga kuna meist keegi väga vene keelt ei räägi, siis üritasime inglise keeles (mis, kui eelmistes sulgudes olevat eeldust arvestada, tundunuks tegelikult totter, nii et käisin esimest korda elus veini lauda viimas täielikus vaikuses:P), ja mulle tundus tegelikult, et nad rääkisidki omavahel inglise keeles. Igatahes, küsisin jällegi juba harjumuseks saanud küsimuse ja tuli välja, et nad olid siberlane (vaevalt siukest eesikeelset sõna on, aga..:P) ja itaallane, kes Vanemuises balletiartistidena töötavad!:D Ma siis mainisin, et kui nad oleks pool tundi tagasi alumisele korrusele sattunud, oleksid võinud ühe Tallinna koreograafiga juttu ajada.. Ja nii see jutt siis läks edasi. Paar järgmist tundi:P Nii tore on avastada inimesi (eriti meesinimesi!), kes oskavad tantsida ja kuulavad Jack Johnsonit ja Damien Rice'i ja on lugenud Banana Yoshimotot (mul vedeles tema "Hardboiled Hard Luck" leti peal, kui nad arvet tasuma tulid) ja kes on elanud igasugustes riikides ja hakkasid balletiga tegelema pärast "Save the Last Dance"i nägemist (üks neist) ja ... joovad häid veine:)

Ja kui ma pärast koju jalutasin (kell oli kuskil pool kolm), tuli mulle Draamateatri ees vastu töökaaslane, kes oli kella 10st lõpetanud. Mõlemal olid väga üllatunud näod:D Tegin talle lühikokkuvõtte ja lippasin edasi, emme sai pikema ülekande osaliseks, nii et loodan, et ta täna koolitusel ikka ärkvel suudab püsida:P Ja loodan, et tort tuli hea välja, pärast õhtust teatriskäiku teeme siis väikese sünnipäeva.

Aa, see oli ka ülitore, et sain 21.märtsi tööl ära vahetada, nii et nüüd ma lähengi 10-ne tantsu meistrivõistlusi vaatama!:)

PS! Jamie laulab just "I could have danced all night"'i ;)

Kommentaare ei ole: