neljapäev, detsember 06, 2012

olen homme parem kui täna

Heh, mul tuli kohe naeratus näole, kui teatud artikli eestikeelseks tegemise ja kohendamise juures oma kahtlusi ÕSist, kohanimeandmebaasist ja kust kõik veel kontrollides selgus, et varem kirjutatu polnudki vigane:) Muidu tuleb küll juba igapäevaselt ette, et näiteks -ki ja -gi liiteid lisades tunduvad mõne sõna lõpus miskipärast mõlemad valed...
Ja kui ma üle kontrollisin, et palju ma siis veel juurde kirjutama pean, et 3-lehelisest referaadist 4-leheline arikkel saaks, siis selgus, et see 3-leheline ületas juba niigi nõutud sõnadearvu. Polegi enam nii vastik-vastik:D Ainult et mõni asi kuidagi ei sobiks nagu eesti keeles kirjutatuna. Eks vist seepärast on ka ülikeeruline leida kasvõi ühte korralikku eestikeelset teadusartiklit, mis liiga pikaks ei veniks ja loengupidamisele kohast kõnekeelsust täis poleks, mida näidiseks võtta.

Muide, panin end täna (khmm..homme pannakse registreerimine lukku) lõpuks jaanuaris algavale kursusele ka kirja. Kuigi valida oli veel kolme asukoha vahel, millest üks on praegune - kodule kõige lähemal ja otseühendusega, teine peamajas ja kolmas pärapõrgus, otsustasin, et mingit muutust on vaja, nii et "kolin" sellest kiitsakate kaelaväänamis- või antisotsialiseerumist tekitavate klassiruumidega majast välja. Ei tea, kas sel oli ka midagi pistmist selle raamatuga, mida ma praegu loen, aga igatahes tundus, et nii on parem. Nüüd on selline tunne, nagu oleks juuksed maha lõiganud:) Praeguste ilmadega ja raske kotiga kuigi tihti nagunii jalgsi kooli või tagasi ei satu minema/tulema, nii et pole väga vahet, mitu peatust sõita tuleb. Ehk ongi lausa parem, et see kesklinnast läbi ja natuke veel idapoole jääb, siis on põhjust rohkem mobiilne olla ja kesklinna sattuda. Ja sinna jäävad ka kõiksugused asiaatide poed, kust kookosõli, bambusest aurutaja "korve" ja rohelise tee nuudleid ja palju muud huvitavat saab. Pealegi on selles keelekursuse majas veel kinosaal, filharmoonia kontserdimaja, üldse rahvaülikool kogu täiega ja raaaaaamatukogu:) Ja nüüd tehti võõrkeelse kirjanduse osa ka uuesti lahti, nii et ..;)
Me käisime pühapäeval ka Gasteigis ja seal oli veel viimast päeva raamatumess. Kahjuks sattusime me nii hilja, et üle tunni ei saanud seal ringi vahtida, aga väga äge oli! Ja kui palju taimetoiduraamatuid ja a la "Kui su mees aednikuks hakkab" ja lapitekitehnikat ja muidugi asjalikke asju ka, aga kui ikka värvilisi ja/või isutama ajavaid pilte sees pole, siis ega minust ju veel korralikele juturaamatutele või veel hullem ajaloo vms kirjutistele oma keeleoskusega lugejat pole. Üllatavalt palju käis seal aga igasugu ameeriklasi ringi, mis sest, et kõik raamatud ainult saksakeelsed olevat paistsid.
Aga tegelikult läksime me pühapäeval sinna majja hoopis sellepärast, et olin enne nende kodulehelt näinud, et sel päeval saab nö elavaid raamatuid laenutada, ehk siis mingite huvitavate inimestega nende kogemustest rääkida. Igaks juhuks küsis B, kas mõni nende "teavikutest" ka inglise keelt räägib, ja tuli välja, et ainukesena neist kuuest või kaheksast just see räägib, kellega ma teema poolest rääkida tahtnud oleksingi! Nii me siis vestlesime umbes pool tundi Põhja-Iraagist pärit kurdiga (nimetav: kurd, mitte kurt!!), kes Husseini eest pagedes 1987. aastal Saksamaale oli tulnud  - ma polnud siis veel sündinudki ju! Aga kuna me kõik nö välismaiste juurtega olime, läks jutt üliladusalt ja ma arvan, et me kõik saime päris palju huvitavat informatsiooni. Mina eriti:) Ongi vaja end motiveerida motivatsioonikirja kirjutama. Ja kõik selleteemalised kogemused meelde tuletada.

Ahjaa, on teil ikka kuused kaunistatud juba? Siin oli juba nädal tagasi näha, kuidas naabrid omale kuuske rõdule tassisid ja nüüd on kõik tuledes. Peaks vist fotoka välja otsima;) Jõuluturud on muidugi ka praeguseks oma täies säras.

Kommentaare ei ole: